I över 1000 år har vackra Wenngarn varit en viktig mötesplats där människor levt och verkat. Vi vill att Wenngarn ska finnas kvar i minst 1000 år till och det ställer höga krav på oss som har förmånen att leva och arbeta här idag. 
Vi arbetar ständigt med att minska vårt klimatavtryck och hållbarhet löper som en röd tråd genom alla verksamheter på Wenngarn. Som besökare märks det bland annat genom våra KRAV-märkta restauranger och köksodlingar där allt vi skördar i form av frukt, bär, grönsaker, rotfrukter och örter hamnar direkt i köket i våra restauranger och senare på våra gästers tallrikar. 
Våra bilar och bussar är eldrivna och på området finns flera laddningsstationer som besökare får använda fritt. Vi har solceller, eget vatten från egen brunn, egen dryckesproduktion av öl, must och sprit, vilket sammantaget minskar vårt behov av transporter utifrån. På Wenngarn finns också innovationshuset Hus Utan Sladd som är familjevillan frikopplad från vatten, avlopp och elnät och som är självförsörjande på energi.